De parkeerplaatsen en diens afstanden tot de terminal van Eindhoven Airport

Parkeerplaats Terminal Eindhoven Airport

U gaat binnenkort vliegen en u vliegt vanaf Eindhoven Airport. U heeft besloten om met de auto naar het vliegveld te gaan en dan heeft u dus ook een parkeerplaats nodig. Welke parkeerplaats u kiest is voor een deel afhankelijk van de prijs, maar ook van de services en mogelijkheden die een parkeerplaats te bieden heeft. Denk dan aan services zoals dag- en nachtbewaking, het gebruik kunnen maken van een pendelbus of Valet parking. De afstand speelt ook een belangrijke rol. Wilt u bijvoorbeeld het gemak van voor de deur parkeren of vindt u het helemaal niet erg om een stukje te lopen of om op een shuttle bus te wachten. In onze blog zoomen we dieper in op de verschillende parkeerplaatsen en de afstanden tot de terminal van Eindhoven Airport.

Voor de deur uit- en instappen

Eindhoven Airport is geen enorme luchthaven, maar het is meer dan prettig dat u voor de deur kunt in- en uitstappen. En dat is ook goed mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen om de auto op P1 Gold te parkeren. Deze parkeergarage ligt voor de terminal en u loopt dus zo de luchthaven binnen. P1 Gold is geschikt voor zowel lang als kort parkeren. U kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren op P2 van aanbieder Parcare. Dit parkeerterrein ligt op 600 meter afstand van de terminal en staat goed aangeschreven. Niet alleen vanwege de ligging, maar ook de prijzen zijn gunstig en uw auto staat ook veilig op het terrein.

Een andere optie is om te kiezen voor een aanbieder met de service Valet parking. Dat houdt in dat u voor of in de buurt van de terminal kunt uitstappen en de auto met sleutels afgeeft aan een professionele chauffeur. De chauffeur brengt de auto naar het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt u door de chauffeur opgewacht en kunt u weer voor de deur instappen. Aanbieders zoals Euro-Parking, EazzyPark en Park4You bieden een Valet service aan.

Op slechts enkele minuten loopafstand

Een aanbieder met een Valet service betekent dat u feitelijk op loopafstand van de terminal “parkeert”. Nabij de terminal zijn zones aanwezig waar u de auto tijdelijk kunt neerzetten en kunt afgeven aan een chauffeur die de auto voor u naar het parkeerterrein brengt. Wilt u liever niet dat iemand anders in uw auto rijdt? Dan is het een goede keuze om voor een parkeerplaats te kiezen die op loopafstand van de terminal ligt. De officiële parkeerplaatsen P3 Silver, P4 en P5 Bronze liggen op 5 tot 7 minuten loopafstand van het vliegveld, maar ook de parkeerplaats van aanbieder Park & Fly P24 en Park & Fly P25 liggen op slechts 5 minuten loopafstand.

Parkeerplaatsen die verder weg liggen

De parkeerplaats van aanbieder SchippersStop ligt op ongeveer 5 kilometer van de luchthaven en dat is dus een pittige wandeling. Zeker als u veel bagage moet sjouwen. Gelukkig hoeft u niet te wandelen, want de aanbieder biedt een gratis shuttle service aan. Zo staat u binnen 8 minuten van de parkeerplaats bij de terminal. Een groot voordeel van deze aanbieder is uiteraard de prijs, maar ze verzorgen uw auto ook tijdens uw afwezigheid. Dat houdt in dat uw auto bijvoorbeeld gewassen wordt!

1StopParking is ook een aanbieder die op ongeveer 5 kilometer afstand ligt en haast de buurman van SchippersStop genoemd mag worden. Ook zij bieden evenals de concurrent een gratis shuttle service aan waarmee u binnen 8 minuten naar de luchthaven rijdt.

Park, Sleep & Fly

Een andere optie is om te kiezen voor een Park, Sleep & Fly oplossing, maar wat houdt dat in? Feitelijk is Park, Sleep & Fly een oplossing (of liever gezegd een pakket) waar het parkeren, slapen en vliegen bij inbegrepen is. De dag voor vertrek rijdt u naar het hotel in de buurt van Eindhoven Airport waar u dus ook overnacht. Op de dag van vertrek loopt u naar de terminal of u neemt een shuttle bus als die aanwezig is. U zou eventueel ook met het openbaar vervoer kunnen reizen of een taxi kunnen nemen. Mocht het hotel net te ver weg liggen voor een mooie wandeling. De auto blijft in ieder geval netjes bij het hotel geparkeerd staan tot u weer terug bent.

Hoe zwaar weegt de afstand tussen een parkeerplaats en de terminal?

De grote vraag is natuurlijk hoe belangrijk de afstand tussen een parkeerplaats of -terrein en de terminal is en hoe zwaar het meeweegt in de keuze die u maakt. Feitelijk zijn de aanbieders stuk voor stuk betrouwbare partijen, maar uw keuze laat u afhangen van bijvoorbeeld de prijs, beschikbaarheid en van de services die een parkeerplaats aanbiedt. Als u iets verder weg parkeert, maar dan wel een stuk goedkoper uit bent of kunt profiteren van dag- en nachtbewaking, is het de overweging waard om de auto iets verder weg te parkeren. Maar als u bijvoorbeeld bang bent om een vlucht te missen en het liefste voor de deur uit- en weer instapt, is het slimmer om voor een parkeerplaats met bijvoorbeeld Valet parking te kiezen.

Hoe dan ook vergelijken!

In ieder geval is het advies om altijd te vergelijken. Maak eerst een checklist met dingen die u belangrijk vindt en ga dan op zoek naar de aanbieders die aan uw eisen en wensen kunnen voldoen. Vervolgens is het handig om de prijzen met elkaar te vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijzen van de aantal dagen dat u weg bent, maar vergelijk de prijzen ook met een langere periode. Soms kan het kiezen voor lang parkeren een betere en goedkopere optie zijn als u bijvoorbeeld 3 tot 5 dagen op reis bent. U zou eventueel ook kunnen kijken naar oplossing in en nabij Eindhoven. Daar zijn immers genoeg parkeergarages waar u de auto kwijt kunt en u zou dan met een bus, trein of taxi naar het vliegveld kunnen reizen. Maar houdt er rekening mee dat de parkeerplaatsen op en nabij Eindhoven Airport altijd wel iets extra’s te bieden hebben. Zeker op het gebied van beveiliging is het beter om iets meer geld uit te geven en uw auto bij één van de betrouwbare aanbieders te parkeren.