Alles wat u moet weten over Valet parking en de shuttle service

Valet Parking

U gaat binnenkort op reis en je vertrekt vanaf Eindhoven Airport. U besluit om met de auto naar het vliegveld te rijden en dan moet u de auto natuurlijk parkeren. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waaruit u kunt kiezen, want in zijn totaliteit ligger er 12 parkeerplaatsen bij en rondom Eindhoven Airport. De één ligt praktisch voor de deur van de terminal terwijl de ander juist op een slordige 5 kilometer afstand ligt. Wellicht maakt u zich zorgen over hoe u dan op het vliegveld geraakt als u bijvoorbeeld voor een parkeerplaats heeft gekozen die verder van de luchthaven af ligt. Daarom vertellen wij in onze blog meer over Valet parking en de shuttle service.

Wat is Valet parking?

Valet parking wordt ook wel eens aangeduid als Valet service en het is ook een extra service die een parkeerplaats aanbiedt. Feitelijk houdt het in dat u de daadwerkelijk parkeerplaats nooit krijgt te zien, want u rijdt naar de terminal van Eindhoven Airport. Waar op een aangewezen plek een chauffeur u staat op te wachten. U levert bij hem of haar uw auto en autosleutels in en de chauffeur zorgt ervoor dat de auto geparkeerd wordt. Bij terugkomst staat de chauffeur u met uw auto en sleutels weer op te wachten. Precies op de plek waar u de auto ook heeft ingeleverd.

Biedt iedere parkeerplaats Valet service aan?

Nee, niet iedere parkeerplaats biedt Valet service aan. Iedere aanbieder omschrijft ook duidelijk of u van een Valet service gebruik kunt maken wanneer u een parkeerplaats wilt reserveren. Of een aanbieder de extra dienst aanbiedt heeft vooral te maken met de ligging van het parkeerterrein. Wanneer de parkeerplaats op een grotere afstand van de luchthaven kiest regelen de aanbieders vaak het vervoer naar en van de luchthaven of met de Valet service halen zij vlakbij de terminal uw auto op.

Betaal je extra voor de Valet service?

U hoeft niet extra te betalen als u gebruik wilt maken van Valet parking, maar logischerwijs zitten de kosten wel in uw prijs verwerkt. Het is dus ook niet vreemd dat u bij een aanbieder die Valet parking aanbiedt meer betaalt dan bij een parkeerplaats die de service niet heeft.

Is Valet parking veilig?

Valet parking is veilig, maar wij kunnen het ons goed voorstellen dat u het wellicht geen prettig idee vindt dat iemand anders in uw auto rijdt. De aanbieders van Valet parking investeren een hoop tijd en geld in bekwaam personeel en professionele chauffeurs die verstandig met uw auto omgaan. Daarnaast zijn deze aanbieders ook nog eens goed verzekerd. Mocht er dan toch iets gebeuren kunnen ze de de eventuele schades die zijn ontstaan vergoeden. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Wilt u toch liever de auto zelf parkeren en de auto niet uit handen geven? Dan kunt u het beste kiezen voor een parkeerplaats met een shuttlebus service.

Wat is een shuttle bus service?

Een shuttlebus service houdt in dat u de auto op een parkeerterrein of in een garage parkeert en dat u met een busje naar het vliegveld wordt gebracht. Ook deze service zit in de prijs van het parkeergeld inbegrepen. Bij terugkomst kunt u eveneen in het busje van de aanbieder stappen en dan wordt u weer teruggebracht naar het parkeerterrein. Soms is het wel nodig dat u op de parkeerplaats uw sleutels moet inleveren en dat heeft een reden. Veel aanbieders arrangeren de geparkeerde auto’s opnieuw om het overzicht te bewaren en om efficiënt te werken. Zodat reizigers die de auto komen parkeren of weer komen ophalen zo snel mogelijk naar het vliegveld kunnen reizen of huiswaarts kunnen keren. Als u onder geen enkele voorwaarde wilt dat er in uw auto gereden wordt is het belangrijk om te kiezen voor een parkeerplaats waar u uw autosleutels niet hoeft in te leveren.

Biedt iedere parkeerplaats een shuttle bus service aan?

Nee, want parkeerterreinen zoals P1 Gold en P3 van aanbieder Parcare liggen zo dicht bij de luchthaven dat een shuttle bus overbodig is. U kunt vanaf deze parkeerplekken binnen enkele minuten naar de terminal wandelen. Parkeerplaatsen die iets verder weg liggen regelen vaak wel transport. Doorgaans in de vorm van een personenbusje die per rit meerdere reizigers kan meenemen. Dat houdt ook in dat u de shuttlebus vrijwel altijd deelt met andere reizigers. Uiteraard kunt u ook uw bagage meenemen, want daar is ruimte genoeg voor.

Hoe vaak rijdt de shuttle bus?

Shuttle busjes rijden af en aan en in een ‘worst case scenario’ hoeft u slechts enkele minuten op een rit te wachten. Uiteraard is er wel een risico. Bijvoorbeeld als er een onderbezetting wat betreft het personeel is of als er een busje kapot is. Dat zijn onvoorziene omstandigheden die wel invloed kunnen hebben op uw reistijd. Wilt u het niet aan het lot overlaten en er zeker van zijn dat u op tijd op de luchthaven bent? Dan is het een betere keuze om te kiezen voor een parkeerplaats op loopafstand of voor een aanbieder die Valet parking aanbiedt.

Wanneer kies je voor Valet parking of voor de shuttle bus?

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de keuzes die u maakt. Wellicht denkt u dat het gewoon slim is om zo dicht mogelijk bij de luchthaven te parkeren en om enkele minuten te lopen. Dat is ook een goed idee, maar de beschikbaarheid speelt wel een rol. Logischerwijs zijn de parkeerplaatsen vlakbij de luchthaven in het hoogseizoen veel sneller gereserveerd. Als u dan net te laat bent kunt u niet anders dan kiezen voor een parkeerplek die verder weg ligt. Anderzijds speelt ook de prijs een rol. Als er een significant verschil in prijs is, kan het aantrekkelijker zijn om de auto verder weg te parkeren en de shuttle bus service voor lief te nemen. Valet parking is een relatief dure vorm van parkeren, maar daar krijgt u ook een hoop voor terug. Allereerst hoeft u zich geen zorgen te maken over extra reistijd en u stapt comfortabel voor de terminal uit en weer in.