De dingen die u moet weten over parkeren op Eindhoven Airport

Parkeerplaats Eindhoven Airport

Op en nabij Eindhoven Airport kunt u makkelijk uw auto parkeren. Althans, als u van te voren een parkeerplaats hebt gereserveerd en als u weet waar u moet zijn. Maar voordat u überhaupt in de auto stapt en naar de lichtstad van Nederland rijdt, is het goed om te weten welke parkeerterreinen en garages er zijn. En waar u op moet letten als u een parkeerplaats wilt reserveren. Daarom vertellen we in onze blog meer over parken op en nabij Eindhoven Airport.

Uw auto stallen op de officiële parkeerplaatsen van Eindhoven Airport

Wanneer u de website van Eindhoven Airport bezoekt, ziet u dat er in totaal 4 parkeerplaatsen zijn. P1 Gold, P3 Silver en P4 en P5 Bronze. Deze liggen voor de deur van de terminal of op nog geen 7 minuten loopafstand. Nu denk u misschien dat het lijstu niet klopt en dat u P2 mist. En dat klopt! Maar P2 bestaat wel hoor. P2 is niet een officiële parkeerplaats van de luchthaven en in handen van de externe partij Parcare. Deze ligt wel op enkele minuten loopafstand van het vliegveld en u kunt hier uw auto zowel lang parkeren als kort parkeren.

Overigens bent u helemaal niet verplicht om op één van deze parkeerplaatsen de auto te stallen, want in totaal zijn er bij en rondom het vliegveld 12 parkeerterreinen van verschillende aanbieders. u kunt bij al deze partijen terecht om u auto te stallen. Natuurlijk zitten er verschillen tussen de aanbieders en die zitten vooral in de prijzen, de mogelijkheden en de services die ze verlenen.

Plan uw bezoek en reserveer uw parkeerplaats!

Door de enorme drukte op de luchthavens is het advies om ruim van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn, maar zonder een parkeerplaats kan het een pittige uitdaging worden om op tijd te zijn. Daarom is het belangrijk om voor u vertrek u parkeerplaats te reserveren. Bij iedere aanbieder kunt u online een parkeerplaats reserveren en afrekenen en zo ben u zeker van een plek. Bij een aantal aanbieders is het zelfs verplicht om van te voren een reservering te plaatsen! Wanneer u een parkeerplaats op de gok bezoekt is de kans aanwezig dat het terrein of de garage al vol staat en dat u verder moet zoeken. Iets waar u op dat moment eigenlijk geen tijd voor hebt.

Spaar euro’s uit!

Wist u ook dat een ander bijkomstig voordeel van een parkeerplaats reserveren te maken heeft met u portemonnee? Als u een parkeerplaats online reserveert betaal u een stuk minder dan wanneer u op de gok naar een parkeerterrein rijdt. Dus dat is nog een goede reden om van te voren een parkeerplaats te regelen. u kunt zelfs nog meer euro’s besparen door uw reservering al heel vroeg te plaatsen. Stel dat u nu al een vakantie plant voor over een aantal maanden. Dan is het ook slim om alvast uw parkeerplaats te reserveren. Dan bent u goedkoper uit en kunt u ook weer een taak van u checklist afstrepen.

Afstand parkeerterrein en terminal

Waar u ook rekening mee moet houden is dat veel parkeerterreinen en -garages op een afstand van de terminal liggen. Een aantal liggen zelfs enkele kilometers verder. Goed om rekening mee te houden, want dit kun u het beste als extra reistijd zien. Vaak heb u wel de mogelijkheid om bij het parkeerterrein gebruik te maken van een zogenaamde pendelbus. Wil u de extra reistijd vermijden? Kies dan voor een aanbieder met een Valet service. Valet parking houdt in dat u naar de terminal of in de nabije omgeving rijdt en de auto met sleutels afgeeft aan een chauffeur. De chauffeur zorgt ervoor dat de auto netus wordt geparkeerd op het terrein van de aanbieder die u hebt gekozen. Bij terugkomst staat de chauffeur u met de auto en u sleutels weer netjes op te wachten. Feitelijk stap u met Valet parking dus voor de deur van het vliegveld in en uit.

Altijd vergelijken

Het advies dat we u willen geven is om hoe dan ook te vergelijken! Door het vergelijken van aanbieders kunt u niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de services en de mogelijkheden. Het is dan ook slim om eerst te bedenken welke zaken u belangrijk vindt. Wil u bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een shuttle bus of Valet parking of parkeer u de auto liever op een overdekt parkeerterrein of op een parkeerplaats met dag- en nachtbewaking. Op basis van deze voorkeuren kunt u heel snel zien welke aanbieders in aanmerking komen. Natuurlijk kunt u ook uitsluitend naar de prijs kijken als u dat het allerbelangrijkste vindt.

De prijzen lopen uiteen

Bij het vergelijken zie u ook dat de prijzen uiteenlopen en dat is logisch. De prijzen worden bijvoorbeeld gebaseerd op de periode waarin u op vakantie gaat. Logischerwijs betaal u in het hoogseizoen meer voor een plek dan in het voor- of naseizoen. De prijsverschillen hebben ook te maken met de mogelijkheden van de aanbieder. Voor een plek bij een aanbieder met dag- en nachtbewaking betaal u ook meer dan voor een parkeerplaats bij een aanbieder die alleen cameratoezicht heeft. Ook extra services, zoals Valet parking en het gebruik kunnen maken van een shuttle bus hebben invloed op de prijzen.

Minder goed beveiligde parkeerplaatsen walhalla voor dieven

Auto’s die op minder goed beveiligde parkeerplaatsen geparkeerd staan kunnen het doelwit worden van dieven. Die uit zijn op waardevolle spullen en zelfs complete auto’s. Nu doet een aanbieder er alles aan om diefstal te voorkomen, maar een volledige garantie dat er niet wordt ingebroken of dat de auto niet wordt gestolen geven ze niet. Nu kun u gelukkig zelf de maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat dieven uw auto met rust laten. Haal waardevolle spullen eruit en leg vooral geen bordjes neer met spreuken zoals “hier valt niets te halen”. Dan is een dief juist extra getriggerd om toch maar eens een kijkje te nemen. Wil u de auto goed beveiligen? Dan kun u er bijvoorbeeld voor kiezen om een stuurslot aan te schaffen.