Elektrisch auto parkeren op Eindhoven Airport

Wanneer je op het punt staat om op vakantie te gaan, heb je waarschijnlijk een lange checklist van dingen die je moet doen voordat je de deur uitgaat. Een belangrijk item op die lijst is het plannen van het parkeren. Sowieso is het verstandig om dit goed in te plannen, maar dat is al helemaal het geval als je een elektrische auto rijdt. Dit is een onderdeel dat extra aandacht behoeft omdat het anders is dan het parkeren van een auto op benzine of diesel. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden.

Elektrische auto die wordt opgeladen aan laadpaal

Staat van de batterij

Het eerste en meest cruciale punt om rekening mee te houden, is de batterijstatus van je auto. Het is het beste om je auto op te laden tot het maximale niveau voordat je hem voor langere tijd parkeert. Dit is niet alleen belangrijk om de gezondheid van je batterij te behouden, maar ook om ervoor te zorgen dat je auto klaar is om te gaan zodra je terugkomt van je vakantie. Gelukkig kan je op meerdere parkeerplaatsen rondom Eindhoven Airport gebruik maken van een laadpaal. Zo staat er een laadpaal op het parkeerterrein van Euro-Parking Sleutelbehoud. Het is dus belangrijk om van te voren te controleren de parkeerplaats waar je je auto wil parkeren deze faciliteiten aanbiedt. Er is namelijk niks zo vervelend als terug komen van vakantie en je auto met een lege accu aan te treffen.

Overdekt parkeren

Het klimaat kan ook een effect hebben op je elektrische auto. Extreme kou of hitte kan de prestaties van de batterij van je auto beïnvloeden. Het is het beste om je auto in een garage of overdekte parkeerplaats te parkeren. Zo ben je zeker van de beste omstandigheden en lijdt je accu niet onder hevige regenval of een hittegolf. Bij Park4You heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een overdekte parkeerplaats met laadpaal. Zo heb je een volle accu en de beste bescherming mogelijk tijdens je vakantie.

Beveiliging

Naast de specifieke faciliteiten die je nodig hebt voor een elektrische auto, zijn er zaken waar je op moet lettend ie voor elke auto eigenaar gelden. Net als bij elke auto is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je elektrische auto veilig geparkeerd is. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat de auto op slot is, waardevolle spullen uit het zicht zijn en dat je een parkeerplaats kiest met beveiligingscamera’s of beveiligingspersoneel.
Wanneer je wil parkeren bij Eindhoven Airport kan je handig met onze zoektool zien op welke parkeerplaatsen er extra beveiliging aanwezig is. Zo begin je zorgeloos aan je vakantie.