Hoe autoschade voorkomen op een parkeerplaats?

Het parkeren van je auto op een luchthaven, zoals Eindhoven Airport, kan soms zorgen voor ongemak en stress. Eén van de grootste zorgen voor automobilisten is het risico op autoschade tijdens het parkeren. In deze blog delen we enkele waardevolle tips om autoschade te voorkomen op parkeerplaatsen van Eindhoven Airport.

Kies voor een betrouwbare parkeeraanbieder

Eindhoven Airport biedt verschillende parkeerfaciliteiten en -diensten aan, zowel voor kort parkeren en lang parkeren. Kies altijd voor een betrouwbare en erkende parkeeraanbieder om de veiligheid van je auto te waarborgen. Officiële parkeeraanbieders zijn meestal goed onderhouden en hebben extra beveiligingsmaatregelen, zoals camerabewaking en regelmatige patrouilles.

Zichtbaarheid

Ook is het van belang dat je auto zichtbaar geparkeerd staat. Parkeer je auto in een goed verlicht gedeelte van de parkeerplaats. Goede verlichting helpt niet alleen om je auto beter zichtbaar te maken voor andere bestuurders, maar kan ook potentiële vandalen en dieven afschrikken.

Houd daarnaast rekening met het formaat van je auto. Heb je een kleine auto? Rijd dan niet helemaal door tot het eind van het parkeervak – zeker wanneer je tussen twee grotere auto’s staat – om te voorkomen dat jouw parkeervak vanaf de achterkant leeg lijkt voor mensen die op zoek zijn naar een parkeerplek.

Parkeer op ruime parkeerplekken

Kies, indien mogelijk, voor ruime parkeerplekken om voldoende ruimte te hebben voor het in- en uitstappen. Dit vermindert de kans dat je per ongeluk een naburige auto raakt met je portier of dat iemand anders jouw auto raakt.

Een andere tip is om niet te parkeren naast oude auto’s. Vaak zijn eigenaars van deze auto’s niet meer zuinig op de auto dus is de kans groter dat ze onvoorzichtig zijn wanneer ze de deuren openen, of wanneer ze wegrijden. Dit kan schade veroorzaken wanneer jij naast een dergelijke auto geparkeerd staat. Wanneer je de keuze hebt kun je dus beter parkeren naast een nieuwere auto.

Vermijd tenslotte bagagewagentjes en andere obstakels, zoals paaltjes. Deze kunnen gemakkelijk schade veroorzaken aan je auto als ze in beweging komen. Het is dus niet verstandig om te parkeren vlak naast de locatie waar bagagewagentjes worden gestald.

Let op bij het in- en uitparkeren

Wees extra voorzichtig bij het in- en uitparkeren, vooral in drukke en krappe parkeerplaatsen. Rijd langzaam en controleer je omgeving voortdurend om onverwachte obstakels en andere voertuigen te zien. Gebruik je buitenspiegels, kijk over je schouder en wees alert op voetgangers en andere voertuigen. Rijd je samen met iemand? Laat diegene dan achter je auto staan wanneer je uitparkeert om je veilig uit het parkeervak te begeleiden.

Beveilig je auto tegen diefstal

Hoewel het voorkomen van diefstal geen directe invloed heeft op autoschade, is het belangrijk om de veiligheid van je auto te waarborgen tijdens het parkeren op Eindhoven Airport. Gebruik een stuurslot of wielklem, sluit alle ramen en deuren en zorg dat er geen waardevolle objecten zichtbaar achterblijven.

Overweeg valet parking

Als je je zorgen maakt over autoschade en de veiligheid van je auto op Eindhoven Airport, overweeg dan valet parking. Met deze service parkeert een ervaren medewerker je auto voor jou. Valet parking is meestal duurder dan zelf parkeren, maar het biedt extra gemoedsrust en gemak.

Controleer je auto bij terugkomst

Bij terugkomst op Eindhoven Airport, controleer je auto op eventuele schade die kan zijn ontstaan tijdens je afwezigheid. Mocht je onverhoopt schade aantreffen, meld dit dan direct bij de parkeeraanbieder en maak foto’s van de schade. Dit helpt bij het indienen van een schadeclaim bij je verzekeraar of de parkeeraanbieder. Wanneer je dit niet doet kun je namelijk niet met zekerheid claimen dat de schade op het parkeerterrein is ontstaan.