Wat is het verschil tussen lang en kort parkeren?

Lang parkeren Eindhoven Airport

U heeft een mooie reis geboekt en u wilt met de auto naar bijvoorbeeld de luchthaven Eindhoven Airport. De auto moet u natuurlijk wel ergens parkeren en gelukkig heeft u voldoende keuze uit verschillende parkeerplaatsen. Logischerwijs zijn deze parkeerplaatsen niet gratis en moet u ervoor betalen. Daarnaast is er ook een verschil tussen lang en kort parkeren? Maar wat is dat verschil en welke keuze kunt u het beste maken als u op reis gaat? In onze blog vertellen we hier meer over.

Een verschil tussen kort en lang parkeren

De omschrijvingen van kort en lang parkeren verklappen al voor een groot deel het grote verschil tussen de twee vormen. Kort parkeren is voor korte duur. Als u bijvoorbeeld een weekendje weggaat of een aantal minuten tot een paar uur op de luchthaven moet zijn. Bijvoorbeeld wanneer u iemand moet ophalen. Lang parkeren is daarentegen een parkeerplek waar uw auto langer staat. Bijvoorbeeld als u langer op reis gaat. Maar dat is natuurlijk niet het enige verschil tussen kort en lang parkeren.

Prijzen van parkeren bij Eindhoven Airport

Een ander groot verschil heeft natuurlijk betrekking op de prijzen. De prijzen lopen nogal uiteen en dat heeft te maken met de service die op de parkeerlocatie wordt verleend, de locatie van de parkeerplaats en natuurlijk met het feit of u kort of langer de auto parkeert. In de basis zijn de omliggende parkeerplaatsen wel goedkoper dan de officiële parkeerplaatsen P1, P3, P4 en P5 van Eindhoven Airport. In de basis werken de omliggende parkeerplaatsen ook niet met een uurtarief, maar met een tarief dat gebaseerd is op hoe lang u daar wilt parkeren. De gemiddelde prijs ligt rond de € 35,- per dag als u op zoek bent naar goedkope parkeerplaatsen, maar dan heeft u ook geen extra services zoals dag- en nachtbewaking.

Hoeveel parkeerplaatsen heeft Eindhoven Airport?

In het gebied van Eindhoven Airport vindt u enorm veel parkeerplaatsen. In totaal zijn er maar liefst 12 parkeerterreinen in de omgeving en de één ligt logischerwijs dichterbij de terminal dan de ander. De 4 officiële terreinen van luchthaven liggen vlakbij de terminal. De dichtstbijzijnde ligt praktisch voor de deur terwijl de anderen op een loopafstand van maximaal 7 minuten liggen. Veel terreinen liggen ook op enkele kilometers afstand en als u dan geen zin heeft om een stuk te lopen kunt u normaliter gebruik maken van een gratis shuttle bus. Die u netjes naar de ingang van de terminal brengt en bij terugkomst ook weer naar het parkeerterrein brengt.

De verschillende services die worden aangeboden

De parkeerplaatsen rondom Eindhoven Airport bieden verschillende services aan. Bij een aanbieder, zoals Schipperstop kunt u een parkeerplaats inclusief een shuttle bus reserveren terwijl u bij een aanbieder zoals 1StopParking weer kunt genieten van dag- en nachtbewaking. Daarnaast zitten er ook verschillen in het wel of niet inleveren van u autosleutels. Bij de ene aanbieder is dat verplicht terwijl dat bij een ander optioneel is of helemaal niet kan. De reden dat een aantal aanbieders om de sleutels vragen heeft te maken met het feit dat de auto’s wel eens opnieuw gearrangeerd worden om de parkeerplaats effectief in te delen. Dat houdt dus ook in dat er tijdens uw afwezigheid in de auto wordt gereden. De één zal daar geen problemen mee hebben terwijl de ander dat liever niet heeft. Het is in ieder geval een puntje om op te letten wanneer u voor een bepaalde aanbieder kiest.

Elektrische auto parkeren en opladen

Heeft u een hybride of een elektrische auto die u wilt parkeren en opladen? Dat is mogelijk op en rondom Eindhoven Airport. Sowieso kunt u op P1 Gold van de luchthaven tegen betaling een elektrische auto parkeren en opladen ondanks dat een parkeerplaats met oplaadpunt niet gegarandeerd kan worden. Het is sterk afhankelijk van de drukte of dergelijke parkeerplekken beschikbaar zijn. Bij aanbieders in de omgeving van Eindhoven Airport heeft u ook voldoende aanbod in parkeerplaatsen met een oplaadpunt. Euro-Parking is bijvoorbeeld een aanbieder waarbij het mogelijk is om een elektrische auto op te laden. Het is wel slim om de aanbieders met elkaar te vergelijken, want er zijn verschillen in prijzen voor het aantal kilowatt dat verbruikt wordt.

Lopen, Valet parking of de shuttle bus

Een ander punt waar u goed op moet letten is hoe u van een parkeerplaats naar de terminal komt. Omdat een aantal parkeerterreinen op enkele kilometers afstand liggen is het soms niet mogelijk of praktisch om naar de terminal te lopen. Veel van deze aanbieders bieden wel het gebruik van een shuttle bus aan. Zo reist u van de parkeerplaats samen met andere reizigers naar de terminal en bij terugkomst kunt u weer instappen en naar de parkeerplaats rijden. Een andere optie is om gebruik te maken van Valet parking. Bij Valet parking rijd u naar de terminal of een aangewezen plaats op slechts enkele minuten loopafstand waar u de auto met sleutel afgeeft aan een professionele chauffeur. Hij of zij zal uw auto parkeren op het terrein dat u gekozen heeft. Bij terugkomst staat de auto met de chauffeur en uw sleutels weer op dezelfde locatie op u te wachten. Zo stapt u vrijwel voor de deur van de terminal uit en weer in.

Welke parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren?

Bij welke parkeerplaatsen kunt u kort en lang parkeren? Het is in ieder geval een feit dat niet iedere aanbieder zowel kort als lang parkeren aanbieden. Er zijn wel een groot aantal waarbij beide vormen mogelijk is, maar er zijn ook aanbieders die zich uitsluitend in kort of lang parkeren specialiseren. Kort parkeren is vaak een periode van enkele minuten tot uren of slechts enkele dagen terwijl lang parkeren voor meerdere dagen geldt. In de regel is lang parkeren een interessante optie als u bijvoorbeeld voor 5 dagen of meer op reis gaat. De parkeerplaatsen van de luchthaven zelf maken een duidelijk onderscheid hierin. P1 Gold is voor zowel kort als lang parkeren terwijl P3 tot en met P5 alleen beschikbaar zijn voor reizigers die hun auto lang willen parkeren. U moet vooraf ook een parkeerplaats online hebben gereserveerd als u van deze parkeerplaatsen gebruik wilt maken.

Hoe veilig zijn de parkeerplaatsen van Eindhoven Airport?

De parkeerplaatsen van Eindhoven Airport zijn veilig, maar er is niet altijd dag- en nachtbewaking. Vaak is er wel cameratoezicht en er zijn zelfs parkeerterrein die zonder code niet toegankelijk zijn. De mate van beveiliging kunt u vergelijken en u kunt dus de aanbieder kiezen die de beveiliging ook het beste op orde heeft. Of die de services aanbiedt waar u uzelf prettig bij voelt. Houdt er wel rekening mee dat zeer goed tot goed beveiligde parkeerterreinen ook duurder zijn dan parkeerterreinen waar alleen cameratoezicht aanwezig is.