Handige tips voor als u de auto op Eindhoven Airport wilt parkeren

Terminal Eindhoven Airport

U gaat op vakantie of u gaat op zakenreis. Of u gaat gewoon een weekendje weg met het vliegtuig. U moet hoe dan ook uw auto ergens kwijt als u met de wagen naar bijvoorbeeld de luchthaven Eindhoven Airport rijdt. Wees gerust, want bij en rondom de luchthaven vindt u genoeg parkeerplaatsen. Dus u hoeft zich geen zorgen te maken over of u de auto wel kunt parkeren. Maar er zijn wel een aantal dingen die u moet weten en in onze blog vertellen we meer over parkeren bij en rondom Eindhoven Airport en we geven ook nog een paar handige tips!

Hoeveel parkeerterreinen heeft Eindhoven Airport?

Het eerste leuke en handige feitje over parkeren op Eindhoven Airport is dat er maar liefst 12 parkeerterreinen bij en rondom de luchthaven te vinden zijn. Van een parkeerterrein dat letterlijk voor de hoofdingang van de luchthaven ligt tot aan parkeerterreinen die op enkele kilometers afstand liggen. De afstand bepaald natuurlijk voor een groot deel voor welke parkeerplaats u kiest, maar het is niet altijd mogelijk om voor de aanbieder te kiezen die het dichtst bij de luchthaven ligt. Dat kan te wijten zijn aan de drukte in een bepaalde periode of aan de eisen die u aan de parkeerplaats stelt.

Maak een checklist

In het kader van wat wel of niet mogelijk is geven wij u de tip om even een checklist te maken van wat u wel of niet belangrijk vindt wanneer u de auto op Eindhoven Airport wilt parkeren. Door deze checklist te maken weet u precies waarnaar u op zoek bent en u kunt dan ook veel makkelijker filteren tussen de verschillende aanbieders.

  • Wilt u de auto lang of kort parkeren?
  • Wilt u gebruik maken van een shuttle bus?
  • Wilt u gebruik maken van Valet parking?
  • Wilt u dat de auto overdekt staat?
  • Neemt u genoegen met cameratoezicht of wilt u de auto op een terrein met dag- en nachtbewaking parkeren?
  • Wat mag de maximale afstand tussen het parkeerterrein en de terminal zijn?
  • Wilt u dat de auto op een afgesloten terrein wordt geparkeerd?
  • Wilt u de auto tijdens het parkeren opladen? (in het geval van een hybride of elektrische auto)

 

Door deze checklist te maken (of door de vragen te beantwoorden) weet u precies aan welke eisen een aanbieder moet voldoen en u kunt ook veel makkelijker filteren als u eenmaal gaat vergelijken. In sommige gevallen zult u ook concessies moeten plegen, omdat de aanbieders misschien niet altijd in al uw wensen kunnen voldoen.

Vergelijken!

Een belangrijke tip die wij voor u hebben is om altijd aanbieders van parkeerplaatsen met elkaar te vergelijken, want er zitten grote verschillen in mogelijkheden, prijzen en services. En dan heeft u ook nog te maken met de beschikbaarheid. In bepaalde periodes zijn bepaalde parkeerterreinen nu eenmaal sneller volgeboekt dan in bijvoorbeeld het voor- of naseizoen. De prijs is natuurlijk een belangrijk punt dat ervoor zorgt of u voor een bepaalde aanbieder kiest, maar ook services kunnen een belangrijke rol spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan services, zoals een gratis pendeldienst van de parkeerplaats naar de luchthaven of Valet parking.

Soms kan het ook geen kwaad om de prijzen voor een bepaald aantal dagen met elkaar te vergelijken. Stel dat u vier dagen op reis bent. Dan zit u net tussen kort parkeren en lang parkeren in. Toch kan het dan misschien goedkoper zijn om bijvoorbeeld voor een week een parkeerplaats te reserveren. Ondanks dat u er dan 2 tot 3 dagen geen gebruik van maakt. Zo kunt u toch euro’s besparen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Elektrische laadpunten nodig?

Heeft u een elektrische auto? Dan is het goed om na te denken over of u de auto ook tijdens het parkeren wilt opladen. Bij een aantal aanbieders, zoals Eazzypark is dat mogelijk. Maar soms zitten hier wel voorwaarden aan vast. Zo kunnen er aanbieders zijn die een parkeerplaats met oplaadpunt niet garanderen terwijl anderen dat juist wel doen. Als dit dus cruciaal voor u is, is het goed om hiernaar op zoek te gaan en de randvoorwaarden van de aanbieder door te nemen. Dan kan de uitkomst zijn dat de keuze voor een andere aanbieder dan die u op het oog heeft veel beter is.

Voorkom diefstal en schades

We hebben nog een belangrijke tip voor u en dat heeft betrekking op diefstal en schades. Het parkeren geschiedt altijd op eigen risico en een ongelukje zit in een klein hoekje. Als de auto’s te dicht op elkaar geparkeerd staan heeft u al meer kans op krassen en deukjes terwijl een minder goed beveiligd parkeerterrein het risico van autodiefstal verhoogd. Maar u kunt wel de nodige maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat u bij terugkomst de auto weer aantreft zoals u ‘m geparkeerd hebt. Zorg er in ieder geval voor dat u de auto recht en volledig in een parkeerhaven parkeert en haal waardevolle spullen eruit. Leg ze ook niet in een kofferbak neer, want dieven kunnen met bepaalde hulpmiddelen ontdekken wat er allemaal in een kofferbak ligt. Bent u bang voor diefstal van de auto zelf? Koop dan een goed stuurslot en plaats deze wanneer u de auto heeft neergezet.

Reserveer online

Het beste wat u kunt doen is om voor uw reis een parkeerplaats online te reserveren. Bij een aanbieder van uw keuze. Bij veel aanbieders is het ook een vereiste om online een reservering te plaatsen en dat houdt in dat u niet op locatie alsnog een parkeerplaats kunt claimen. Een aantal aanbieders faciliteren dat wel. De belangrijkste reden om vooraf uw reservering te plaatsen heeft vooral te maken met de prijs, want het is goedkoper om een parkeerplaats vooraf te bespreken. Op locatie kan de prijs veel hoger uitvallen en dat is natuurlijk zonde van het geld. Uiteraard heeft u ook nog eens kans dat er geen parkeerplaats beschikbaar is en dat u ad-hoc op zoek moet naar een beschikbare parkeerplaats. Die stress wilt u voorkomen. Zeker wanneer u op een bepaald tijdstip een vlucht moet halen.