Hoe veilig is het om uw auto te parkeren op Eindhoven Airport?

Veiligheid Parkeren Eindhoven Airport

Er is altijd een beetje onrust als u de auto parkeert. Zeker op een plek die u minder goed kent. Nu is het meer dan waarschijnlijk dat u niet dagelijks de auto op één van de 12 parkeerterreinen bij en rondom Eindhoven Airport parkeert en dan is het wel goed om te weten hoe veilig ze zijn als u van plan bent om uw auto hier te parkeren. In onze blog vertellen we dan ook of de parkeerplaatsen veilig zijn en we geven ook nog een paar handige tips en trucs.

Wat kan er allemaal gebeuren?

U moet er toch niet aan denken. U komt heerlijk uitgerust terug van een welverdiende vakantie en u ziet op het parkeerterrein dat u auto een flinke kras of zelfs een deuk heeft. De stress levels nemen gelijk weer toe en het liefste draait u uzelf om en vliegt u weer terug naar uw vakantiebestemming. Ongelukjes zitten nu eenmaal in een klein hoekje en dat is op een parkeerterrein helaas niet anders. Schades zijn slechts één ding waar u uzelf druk om kan maken, maar diefstal ligt ook op de loer. Dan hebben we het niet alleen over kostbare bezittingen in en aan de auto, maar ook diefstal van de auto zelf! Die kans is natuurlijk altijd aanwezig, maar soms hoeft u uzelf veel minder zorgen te maken dan dat u denkt.

De nodige veiligheidsmaatregelen

Vrijwel alle parkeerterreinen nemen de nodige veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw auto weer in dezelfde staat en met dezelfde inhoud meegenomen kan worden als u terugkomt van uw reis. Maar er zitten wel verschillen in de mate van de beveiliging. De één investeert hier meer in dan de ander. Soms kan de ligging van het terrein er al voor zorgen dat de kans op diefstal minimaal is. Dergelijke aanbieders investeren dan niet extra in bijvoorbeeld dag- en nachtbewaking. Terwijl er ook parkeerterreinen zijn die er bijvoorbeeld voor hebben gekozen dat er voldoende ruimte tussen de parkeerhavens overblijft. Dan is de kans op schade ook minimaal.

Welke maatregelen nemen de aanbieders?

In principe kiest iedere aanbieder voor andere beveiliging. Er zijn aanbieders die bijvoorbeeld alleen cameratoezicht hebben en eventuele misstanden op video vastleggen terwijl er ook aanbieders zijn die er juist voor kiezen dat er 24 uur per dag en 7 dagen in de week beveiliging aanwezig is. Een beveiligd parkeerterrein is voor dieven veel minder interessant, omdat de kans ook groter is dat ze op heterdaad worden betrapt. Een aantal aanbieders kiezen zelfs voor een afgesloten terrein dat alleen met een toegangscode toegankelijk is. Het beste te omschrijven als een fort voor auto’s. U weet vrijwel zeker dat bij deze aanbieder de auto voor 99,99% veilig staat. Eazzypark is bijvoorbeeld zo’n aanbieder die een afgesloten terrein heeft.

Vervelende schades zijn makkelijk te voorkomen

Krassen en deuken op auto’s worden vaak veroorzaakt door anderen. Bijvoorbeeld als de deur tegen uw portier wordt gegooid of als er bij het in- of uitparkeren geen rekening met de afstand is gehouden. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat het slechts blikschade is, is het wel vervelend dat uw auto gerepareerd moet worden. Het zijn in de regel ook prijzige reparaties die slechts cosmetisch zijn en dat is toch zonde van het geld. Bepaalde aanbieders houden er rekening mee dat er voldoende ruimte tussen de parkeerhavens overblijft. Iemand moet dan toch echt flink zijn best doen wil zijn deur bijvoorbeeld uw auto kunnen raken. Ook is er voldoende ruimte om in- en uit te parkeren. Het helemaal afvangen lukt natuurlijk nooit, maar meer ruimte verkleint de kans op schades aanzienlijk.

Nog een paar handige tips & trucs

U kunt zelf ook het nodige doen om diefstal en schades te voorkomen. Allereerst spreekt het natuurlijk voor zich dat u waardevolle bezittingen uit uw auto moet halen. Veel mensen denken dat een bordje met de tekst “in deze auto liggen geen waardevolle spullen” helpt om dieven af te schrikken, maar het is juist een uitnodiging om toch even te kijken of er ook daadwerkelijk niets waardevols in de auto ligt. Dus leg deze bordjes vooral niet neer. Ben u bang dat uw hele auto wordt meegenomen? Plaats dan bijvoorbeeld een goed stuurslot of kies voor een aanbieder met een afgesloten parkeerterrein. In extremis zou u zelfs een wielklem kunnen aanschaffen en deze kunnen plaatsen wanneer u de auto heeft geparkeerd.

Schades kunt u ook voorkomen door bijvoorbeeld de auto goed in een parkeervak te plaatsen. Als u de auto net iets te schuin zet of als u de auto te dicht op een andere parkeert, is de kans op schade al een stuk groter. Soms heeft u simpelweg de ruimte niet om genoeg ruimte tussen de wagens te houden en dan is het dus nog belangrijker dat uw auto volledig en recht in een parkeerhaven staat.

Hoe veilig is Valet parking?

Het gemak dient de mens en hoe prettig is het als u bij de terminal van Eindhoven Airport komt aanrijden en uw auto met sleutels afgeeft aan een chauffeur? Vervolgens neemt hij of zij uw auto mee en wordt de auto op het terrein van de aanbieder geparkeerd. We kunnen het ons ook goed voorstellen dat het eng is, want wie zegt dat degenen voor de aanbieder die u heeft gekozen werkt? Gelukkig zijn deze mensen door hun uniformen en badges eenvoudig te identificeren. Dan is er natuurlijk nog de vraag of de chauffeur uw auto wel netjes kan parkeren, maar maakt u zich geen zorgen. Verschillende aanbieders met Valet parking, zoals Euro-Parking investeren in bekwame chauffeurs die netjes en zorgvuldig met uw auto omgaan.

Eigen risico

Waar u wel rekening mee moet houden is dat parkeren altijd op eigen risico is. Veel aanbieders kunt u niet aansprakelijk stellen voor eventuele schades en diefstallen, maar ze kunnen u wel helpen door bijvoorbeeld camerabeelden terug te kijken. Hoe dan ook maakt u nog altijd zelf de keuze bij wie en waar u de auto parkeert. En in veel gevallen ook hoe u de auto parkeert.